Türk Yatırımcının Radarındaki Altcoin Sert Yükseliyor

Türk yatırımcının radarındaki kripto para birimlerinden biri olan Solana son günlerdeki çarpıcı hareketiyle dikkat çekiyor. SOL, Bitcoin’in bir haftalık istikrarlı kazancını takip eden bir altcoin rallisine öncülük ediyor. Altcoin SOL geçtiğimiz hafta %25’lik bir kazanç elde etti. Diğer taraftan tüm sektörün piyasa değerinin %3’ün üzerinde arttığı bir günde dikkat çekti. Buna göre diğer mavi çipli kripto paralardan daha iyi bir performans sergiledi.

Solana yükselişine bakmak

YouHodler Piyasalar Şefi Ruslan Lienkha konuyla ilgili olarak önemli bir açıklama yapıyor. Ralliyi yatırımcıların FTX’in önemli Solana varlıklarının geleceği hakkında daha net anlayış kazanmasının sonucu olarak görüyor. Geçen hafta, FTX yaklaşık 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon SOL’un stake edileceğini bildirmişti.

Lienkha yaptığı açıklamada, “Solana, FTX destanıyla olan bağları nedeniyle uzun bir süre değerinin altında kaldı. Zamanla, dondurulmuş FTX varlıklarıyla ilgili durum daha da netleşiyor. Bu nedenle sektördeki olumlu haberler SOL üzerinde daha iyi ve büyük etkiye sahip.”  diyor.

Algıda bir değişim

Ryze Labs Kurucu Ortağı Matthew Graham farklı bir noktaya bakıyor. Buna göre Solana teknolojisi olgunlaşmaya devam ettikçe son rallinin algıda bir değişimi yansıttığını düşünüyor. Graham, “Solana altı aydan uzun bir süredir %100 çalışma süresine sahip. Solana SOL’un yüksek verim teknolojisi, geliştiricilerin yaratabilecekleri alanı önemli ölçüde genişletiyor.” açıklamasını yapıyor.

Federal Reserv’in Solana ve kripto üzerindeki etkisi

Solana ve benzerlerinde yükseliş, Federal Reserv Başkanı Jerome Powell’ın Perşembe günü New York’ta yaptığı ve Fed‘in ekonomik belirsizlikleri ve riskleri gerekçe göstererek bir sonraki FOMC toplantısında faiz artışlarına ara vermeye devam edeceğini belirttiği açıklamasının ardından geldi. Powell, “Sıkı politika ekonomik faaliyet ve enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı yaratıyor” dedi.

Ancak YouHodler’dan Lienkha, Powell’ın yorumlarının hisse senedi endekslerini yükseltmekte başarısız olduğunu söyledi. Hisse senetleri Cuma günü, 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisindeki artışın küresel ekonominin durumuna ilişkin daha geniş çaplı endişelere işaret etmesiyle geriledi. S&P 500, Nasdaq Composite ve Dow Jones Industrial Average Cuma günü ilk işlemlerinde düştü.

Bitcoin’in son dönem performansı ve duyarlılığı

Kriptokoin.com olarak belirttiğimiz üzere CryptoQuant analisti Adam Mourad Solana yükselişinin ardından BTC’ye bakıyor. Buna göre on-chain verilerin harkeketsiz Bitcoin arzında bir artış olduğunu gösterdiğini söyledi. Mourad’ın bir, üç ve altı aylık dönemler boyunca hareketsiz kalan dijital varlıklara ilişkin analizi dikkat çekiyor. Buna göre, “hareketsiz Bitcoin’in tutarlı bir şekilde varlığının, tutma eğiliminde kayda değer bir değişimin ve satma eğiliminin azaldığının altını çizdiği” yönünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x