Başyazıcı Gıda, 70. yılını Cumhuriyet’in 100. yılında özel lansman ile kutladı. Dr. Öğretim Üyesi İsmail Arslan – Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi, Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi, Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan, Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu, Başyazıcı bayileri ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşen gecede, yeni üretilen ürünler de tanıtıldı. Uzman akademisyen ve mikrobiyologlarla yapılan ortak çalışmalar sonucu ortaya çıkan “gurme ve probiyotik” serisi de gecede tanıtıldı.
Coğrafi işaret…
Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin 100. yılında, 70. yılımızı kutlamak bizim için çok büyük bir mutluluk. Ben markamızın 3. kuşak temsilcisiyim. Geldiğimiz noktada 70 yıllık bir markayı temsil etmek benim için de çok büyük bir gurur. Atalarımızdan bizlere miras kalan ve gastronomi açıdan önemli bir değerdir pastırma. Orta Asya’dan bu yana, bugünlere gelen pastırma Kayseri ile özdeşleşmiştir. 300 – 400 yıllık bir geçmişi var. Coğrafi işaretli ürünleri yaşatmak nasıl Fransa ve İtalya’da önemliyse, Kayseri’de de Kayseri pastırması, sucuğu, mantısı oldukça önemli. Bir taraftan geleneksel lezzeti koruyarak diğer taraftan inovatif ürünler de geliştirmeye çalışıyoruz.”